AURA, az ÚJ ISKOLA

 

 

Kedves Szülők!
Egy 1.b sztályos anyuka összefoglalta az Aura fórumon elhangzottakat, köszönet neki!!!

Sziasztok,

Tegnap délután került sor az AURA fórumra - tájékoztatásra. Gondoltam írok egy kis összefoglalót arról, ami elhangzott, hiszen biztosan azokat is érdekli a szeptemberi iskolakezdés és gyermekeink sorsa, aki nem vett ezen részt.
Az épületegyüttes 2/3 része kerül most felújításra (140.000.000 Ft összegből), melynek műszaki átadása terv szerint 2018.06.30-án lesz.
A költözést az átadást követően szeretnék megejteni, amiben esetlegesen szükség lesz a szülők segítségére is főleg az osztályok összepakolását illetően.
Az Iskolában 14 db 54 nm-es tanterem lesz.
Az épület maradék 1/3-nak felújítása nem lehet még tudni, hogy mikor lesz, mert arra jelenleg nincsen keret. Sajnos a lépcsőház igen szűk, így oda még egy új lépcsőházat is kivitelezni szükséges. Ebben az épületrészben kisebb termek kialakítására lesz lehetőség (pl. zeneóráknak).
Az iskolában csak melegítő konyha lesz. A közétkeztetés megoldása nem a Tankerület feladata, hanem az Önkormányzaté továbbra is.
Tornaterem kapcsán az Iskola pályázott a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében, ami kapcsán lehetőség nyílik egy "A" típusú tornaterem megépítésére, melynek jellemzői: 18*30 méteres pályával rendelkező tornaterem, amely alkalmas már kosárlabdára, röplabdára, teremfocira is. A nyertes pályázó már megvan, de a rendelkezésre álló keretet 7.000.000 Ft-vel meghaladja, amire még nem kaptak jóváhagyást. Április- májusban indult volna a kivitelezés, de így a szerződéskötés csúszik. Előzetes információk szerint a munkálatok 270 napig fognak tartani.
Iskolába jutás-hazajutás:
Településen belül nem kívánnak változtatásokat eszközölni. Sajnos sem nagyobb járdákra, sem lámpás-zebrás átkelőhely biztosítására sincsen jelenleg lehetőség. Azonban az Ilona utcától a most kialakításra kerülő vízelvezető árok mellett kiépítésre kerül egy gyalogos-biciklis út, melynek szélessége 200-220 cm lesz. A közvilágítást napelemes kandeláberekkel fogják megoldani. Ez szeptemberre fog elkészülni.
Várhatóan a települést jelző táblát is áthelyezik az Üröm vége táblától 1 méterre (belterületbe vonással), hogy a forgalmat lassítsák.
Továbbá villogó-lassító tábla lesz felszerelve, hogy felhívják az autósok figyelmét a sebességkorlátozásra.
Az Ikolánál lámpás gyalogos átkelő kiépítése akadályokba ütközik jelenleg, mert bonyolult jogi háttere van, de igyekeznek mielőbb megvalósítani.
Az első időszakban biztosan lesz rendőri jelenlét, hogy segítség a gyerekek átjutását a járdától az Iskoláig.
Biciklitároló lesz az Iskolában.
Arra kérdésre, hogy a buszjáratok sűrítésre kerülnek-e az a válasz érkezett, hogy a "Volán" nyitott a dologra, de megvárják a szeptembert, hogy van-e egyáltalán igény rá, hiszen a gyerekek nagy százalékát a szülök - hozzátartozók - barátok most is autóval oldják meg.
Buszmegálló áthelyezésre kerül, amit kerítésbontással fognak megoldani. A régi helyén pedig kialakításra kerül parkoló a gyerekeket hozó-vivő szülőknek.
Az udvaron belül is terveznek egy kisebb parkolót kialakítani.
Nagyobb parkoló kialakítására az után kerülhet sor, hogy az M0 megépülése kapcsán a Vízművel területcserét hajtanak végre.
Az M0 50 méteres védőtávolsága egyébként kis mértékben az Iskola bal felső sarkát fogja érinteni.
A Polgármester reményeit fejezte ki arra, hogy a Magyar Közútkezelő ígéret alapján még 2018-ban sor kerül a régi Budai út felújítására, így az iskola előtti forgalom is jelentősen csökkenhet.
Végül a meglévő Iskolában található kültéri telepíthető sporteszközöket átviszik, de jelenleg újakra nincsen keret. Így az új tornaterem felújítását követően, mikor már az építő cég is levonul, akkor fog körvonalazódni, hogy hol és mi is férne el és mire is lenne szüksége a gyerekeknek.
A Polgármester vállalta az épület körüli terület rendbe tételét. jelenleg a szúrós bokrok eltávolítása, a terület megtisztítása folyik.
Legyen szép napotok.
Üdv. Kati (Nóri anya)