E-kréta

Elektronikus ellenőrző (általános iskola)

Elektronikus ellenőrző (zeneiskola)

Pilisborosjenői Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
2097 Pilisborosjenő, Fő út 1.
OM azonosító: 032457

Mobil: 06-30-599-8853

Igazgató: Dienes Dóra

Igazgatóhelyettes: Mikolay Ágnes (általános iskola)

Igazgatóhelyettes: Varga Mária (zenei tagozat)

Programjainkról a Facebook-on is tájékozódhat: https://www.facebook.com/pbjiskola/

e-mail cím: iskola.pbjeno@gmail.com

Ki olvas minket

Oldalainkat 139 vendég és 0 tag böngészi

Kedves Szülők!

Elindult az iskola. Sok a kérdés és a tisztázandó helyzet, az alábbiakban a jelenleg érvényben lévő egészségügyi szabályokról küldök tájékoztatást.

Üdvözlettel: Dienes Dóra

1.     Az ÁNTSZ által kiadott protokoll

Mivel a tünetek nem specifikusak, a háziorvosoknak a Covid-19 gyanúja esetén minden esetben tesztet kell kérniük, és a gyerek tíz napig nem mehet közösségbe. A karantén csak akkor jár le tíz nap után, ha a gyerek három napja már láztalan, nincsenek tünetei. Ez azonban nem hatósági karantén, így amíg nem lesz esetleg pozitív a teszt eredménye, a beteg testvérei járhatnak iskolába és a szülők is dolgozni, ugyanakkor, aki megengedheti, maradjon otthon.

Viszont ha a teszt eredménye pozitív, akkor hatósági karanténba kerül a gyermek – valamint a családja –, és onnantól 14 napig nem mehetnek sehová. Amennyiben a tüneteket a pedagógus észleli a gyereken, akkor a jelenleg érvényes eljárásrend szerint azonnal el kell különíteni, a szülőnek pedig minél hamarabb haza kell őt vinni, és értesíteni a háziorvost, aki az előbbiek szerint intézkedik.

 

2.     Kiegészítés: iskolánkban az orvosi szobát jelöltük ki elkülönítésre

Ha elkülönített gyermekért jönnek, egy cédulát fognak kapni, amin Kerekes doktornő telefonszáma van feltüntetve, valamint az én e mail címem. Kérés, hogy a szülő még aznap jelezzen vissza írásban, hogy miről egyeztetett a doktornővel!

 

3.     Dr. Kerekes Ildikó levele

 

Kedves Szülők!

Most az iskolák, óvodák, bölcsődék indulásával szeretném Önökkel ismertetni az érvényben lévő eljárásrend ide vonatkozó előírásait.

Az alábbi tünetekkel rendelkező gyerekek nem mehetnek közösségbe, otthonukban elkülönítés szükséges.( covid fertőzés tünetei lehetnek)

* láz

* köhögés

* nehézlégzés

*hirtelen kezdetű szaglásvesztés, ízérzés zavara vagy hiánya

* kevésbé specifikus tünetek, de szintén elkülönítésre van szükség: fejfájás, hidegrázás, izomfájdalom, fáradékonyság, hányás és/vagy hasmenés

A beteg gyermek akkor nyilvánítható gyógyultnak és mehet vissza közösségbe, ha legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt.

Biztosan sok esetben nehéz lesz, de kérem együttműködésüket az intézkedések betartásában, mert ezek a járvány további terjedésének megfékezését szolgálják.

Amint változik az eljárásrend, értesítem Önöket.