Rövid áttekintés

Képek

Az ÖKO-csoport munkaterve letölthető/megtekinthető INNEN!

Föld napi vetélkedő

Kihalt állatok nyomában április 17-én

A Föld napja alkalmából minden évben nagyszabású akadályversenyt szervezünk az iskolában évente változó témák alapján. Idén a kihalt és veszélyeztetett élőlényekre irányítottuk a gyerekek figyelmét változatos feladatok segítségével. Az eddig jól bevált helyszín helyett az új iskolához közeli terepet kerestünk, ahol a vegyes korosztályú csapatok biztonságosan haladhattak egyik állomástól a másikig. Az állomásokon lelkes pedagógusok várták a csapatokat az alsós és felsős korosztálynak külön készített feladványokkal. A játékos, fejtörő, logikai, matekos, kutató, mozgásos feladatok után a gyerekek kellemesen elfáradva érkeztek vissza az iskolához, ahol az első három helyezett csapatot egy-egy torta várta.

Papírgyűjtés

Összesen 8949 kg papírt gyűjtöttünk az iskola tavaszi akcióján. Az alsós versenyt a 2.b osztály nyerte (57,5 kg/fő), míg a felsőst az 5.a osztály (67 kg/fő) Gratulálunk! Jutalmuk egy szabadnap, illetve minden osztály pénztárcája gyarapodott.

Vásár a napköziben

A korábbi sikerre való tekintettel április 25-én és 26-án ismét bolhapiacot rendeztünk az iskola udvarán. A gyerekek délután 2-től egészen fél 5-ig cserélgették-árusították portékáikat. Óriási lelkesedéssel ajánlották megunt vagy feleslegessé vált játékaikat a leendő vásárlóknak. Természetesen egymás asztalára is kíváncsiak voltak és boldogan nyugtázták, amikor tárgyaik gazdát cseréltek. Volt ott minden: könyv, társasjáték, baba, labda, kisebb-nagyobb figurák, sőt ötletes, saját készítésű használati tárgyak is. Mindkét délután kellemes hangulatban telt, így ez a program egészen biztosan a következő tanévben is megrendezésre kerül majd, de akkor már csak csere lehetőséggel.